Verdiepingsmodules

Verdiepingsmodules Buiten de Lijnen

Met 'Buiten de Lijnen' kun je het Vlaggensysteem op maat toepassen voor kinderen en jongeren met specifieke behoeften. Een belangrijk aspect van deze modules is in gesprek gaan met kinderen, jongeren en ouders over seksueel (grensoverschrijdend) gedrag. Je gaat aan de slag met eigen casuïstiek en traint actief met een acteur. De modules zijn gebaseerd op de recente doorontwikkelingen van Buiten de lijnen en het Vlaggensysteem voor de Residentiele Jeugdzorg.

Er zijn twee modules:

 • Het Vlaggensysteem bij kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking
 • Het Vlaggensysteem bij getraumatiseerde kinderen en jongeren 

De verdiepingsmodules worden alleen door Movisie aangeboden.


Programma per module

 

Voor wie
Je hebt de basistraining Werken met het Vlaggensysteem gevolgd bij een gecertificeerde trainer of de Train-de-trainer Vlaggensysteem en bent op zoek naar verdieping.

Aandacht voor gender

De gendersensitieve benadering komt terug in alle modules.

Accreditatie

De uitgebreide incompany module is geaccrediteerd. Bekijk voor meer informatie over de accreditatie het programma per module.

Leveringsvoorwaarden

Lees ook de leveringsvoorwaarden voor aanmeldingen en aankopen.

Programma

Het Vlaggensysteem bij kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking - incompany

Kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking zijn extra kwetsbaar in hun seksuele ontwikkeling. Zij lopen een hoger risico als het gaat om seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze verdiepingsmodule biedt handvatten voor het toepassen van het Vlaggensysteem voor deze groep.

In deze training leer je:

 • Het Vlaggensysteem toe te passen bij kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking op basis van de handvatten en aandachtspunten uit Buiten de Lijnen.
 • Om te gaan met een disharmonisch profiel in het kader van het Vlaggensysteem.
 • Hoe je met de nieuwe tekeningen uit Buiten de Lijnen aan de slag kunt gaan.
 • Hoe je in gesprek gaat met kinderen, jongeren en ouders over seksueel (grensoverschrijdend) gedrag.


Accreditatie:

SKJ: Deelname aan deze training levert 10 registerpunten op voor het opleidingstraject voor  bij de SKJeugd geregistreerde jeugdzorgwerkers. (ID-nr SKJ198573)

Registerplein: Deelname deze training levert 3.2 registerpunten op voor het opleidingstraject voor bij Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen. (ID nummer: 271341) En levert 10 punten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners en aandachtsfunctionarissen (onder geaccrediteerde scholing). (ID nummer: 271341)

V&V: Deelname aan  deze training levert 6 registerpunten op voor het opleidingstraject voor geregistreerde verpleegkundigen. (PE-nr. ID 271341)

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met Wendela Wentzel


Het Vlaggensysteem bij getraumatiseerde kinderen en jongeren - incompany

Getraumatiseerde minderjarigen begeleiden bij hun seksuele ontwikkeling is complex, o.a. vanwege de angst op herhaling. Wat zij nodig hebben, zijn positieve seksuele ervaringen. In deze module leer je de  afweging te maken tussen wat wel en niet acceptabel is aan seksueel gedrag bij hen en leer je deze  groep te ondersteunen.

In deze training leer je:

 • Het Vlaggensysteem toe te passen bij kinderen en jongeren met een trauma op basis van de handvatten en aandachtspunten uit 'Buiten de Lijnen'.
 • Over de invloed en consequenties van een trauma op de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren.
 • Wat de invloed van een trauma is op jouw handelen en hoe het trauma doorspeelt in de begeleiding.
 • Hoe je met de nieuwe tekeningen uit Buiten de Lijnen aan de slag kunt.
 • Hoe je in gesprek gaat met kinderen, jongeren en ouders over seksueel (grensoverschrijdend) gedrag gerelateerd aan een trauma.

Accreditatie:

SKJ: Deelname aan deze training levert 12 registerpunten op voor het opleidingstraject voor  bij de SKJeugd geregistreerde jeugdzorgwerkers. (ID-nr SKJ198798)

Registerplein: Deelname aan deze training levert 3.5 registerpunten op voor het opleidingstraject voor bij Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen. (ID nummer: 276588) En levert 12 punten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners en aandachtsfunctionarissen (onder geaccrediteerde scholing). (ID nummer: 276588)

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met Wendela Wentzel

Prijs

Neem voor de prijzen van de incompany trainingen vrijblijvend contact op met Wendela Wenzel van Movisie.

Plaats en data